Osek - Ojedinělý lanový park neboli 3D bludiště v korunách stromů nyní vzniká poblíž oseckého koupaliště. Výstavba lanového centra, které oseckou radnici vyjde na téměř 2,9 milionu korun má na starost brněnská specializovaná firma Unipark. Lanový 3D park v korunách stromů by měl být zprovozněn již koncem července.

Vizualizace lanového parku v Oseku. Snímek: UniPark.cz

Lanové centru v korunách stromů bude dvoupatrové a návštěvníci nebudou muset být jištěni lany, neboť trasy jsou kryté bezpečnostními sítěmi. Ochranné sítě budou použité pouze na boční části tras a ne na spodní, jak bývá zvykem u dětských lanových parků. Lanový park bude mít dvě trasy dlouhé celkem 110 metrů.

Najednou ho bude moci využít až 175 návštěvníků. Spodní trasa lanového centra bude přibližně 3,5 až 4 metry nad zemí. Lávky budou široké 1,2 metru a budou zde bezpečnostní zábradlí a ochranné sítě. V prvním patře zájemci najdou 15 úseků, které tvoří vyhlídkovou stromovou stezku s vloženými několika prvky z 3D bludiště. Toto patro bude jednodušší a bude tak určené především malým dětem a seniorům.

VIDEOREPORTÁŽ Z VÝSTAVBY LANOVÉHO PARKU:

 

Videoreportáž z výstavby lanového centra v Oseku připravil: Jan Vraný/e-teplicko.cz

Odvážnější a fyzicky zdatnější zájemci pak budou mít k dispozici druhé patro. To bude ve výšce 7,5 metrů nad zemí doslova v korunách mohutných stromů. V areálu 3D bludiště bude osm lanových překážek, šest lávek, přístupové točité schodiště a dvě přestupní propadla, která umožňují bezpečný přechod mezi jednotlivými patry parku.

Lanové překážky budou nataženy mezi stromy a k přestupu z jedné na druhou slouží malé domečky na stromech. Trasy nemají daný směr průchodu a návštěvníci se můžou v celém systému pohybovat podle svého uvážení. 3D bludiště bude unikátní i v tom, že takto rozměrné centrum nebude potřebovat obsluhu a návštěvníkům tak bude přístupné po celý rok.

Maximální výška, ze které by návštěvníci mohli v areálu lanového centra spadnout, je pouhých 60 centimetrů.

Fotogalerii naleznete ZDE:

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru