Severní Čechy - Letošní ročník sportovně zábavné akce pro děti z mateřských škol Běh nás baví podpořili uživatelé mobilní aplikace EPP Pomáhej pohybem. Prostřednictvím svých pohybových aktivit pro něj v aplikaci nasbírali potřebný počet bodů, a zástupci Nadace ČEZ tak v sobotu 18. července mohli pořádající organizaci A-styl Liberec předat vysportovaný příspěvek ve výši 40 tisíc korun. Celkem už s aplikací ČEZ EPP pomáhá pohybem téměř 105 tisíc lidí.

Akce Běh nás baví je součástí projektu Českého olympijského výboru Česko sportuje a jeho cílem je pomocí zábavných aktivit přiblížit sport a zdravý životní styl dětem už od útlého věku. „Letos jsme pořádali již třetí ročník, kterého se zúčastnilo více než 700 dětí z 20 mateřských škol Libereckého kraje. Ústřední disciplínou byl běžecký závod na 40 metrů, děti však zápolily i v dalších sportech, jako například v jízdě na koloběžce, slalomu s velkým míčem nebo oblíbeném skákání v pytli," sdělila Lucie Jakubcová z pořádající organizace A-styl Liberec. Celá akce se navíc odehrávala v režii skutečného mistrovství, nechyběl ani ceremoniál s hymnou a vlajkou na stožáru či vyhlašování výsledků se stupni vítězů a medailemi.

Díky lidmi vysportované podpoře převzali zástupci organizaci A-styl Liberec od Nadace ČEZ symbolický šek na 40 tisíc korun na sobotní liberecké RunTour. I tam přítomní běžci zapínali mobilní aplikaci Skupiny ČEZ, aby v průběhu závodu pomáhali svým pohybem dobré věci. „V průběhu RunTour přibyla v naší aplikaci velká dávka bodů. Máme radost, že se ČEZ EPP na obdobných akcích těší stále větší oblibě. Závodníci ze sebe vydávají maximum, a když tím navíc pomáhají veřejně prospěšným projektům, dobrý výkon hřeje dvojnásobně," uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Vybraným projektům lze prostřednictvím mobilní aplikace ČEZ EPP pomáhat i dalšími druhy pohybu, například jízdou na kole, lyžováním nebo i obyčejnou chůzí. Aplikace funguje také jako klasický sporttracker, jenž zaznamenává a generuje statistiky osobních výkonů dle různých hledisek. Přehled všech ukončených i aktuálních projektů, z nichž si uživatelé v rámci své sportovní podpory mohou vybírat, nabízí speciální microsite www.pomahejpohybem.cz i samotná aplikace ČEZ EPP.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru