Ústecký kraj - Společnost Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. (SčVK) chrání své zákazníky i zaměstnance zaváděním nových postupů. Jedním z moderních přístupů, který naplňuje oba cíle, je instalace systému dálkových odečtů vodoměrů. V současné době je tímto systémem osazeno 6892 vodoměrů zákazníků SčVK.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek
„Systém dálkových odečtů se používá hlavně v rizikových vodoměrných šachtách, u měsíčně fakturovaných odběrů a při kontrolní činnosti," uvedla ředitelka komunikace a marketingu Iveta Kardianová.

Jedná se v podstatě o zařízení, čili modul, kterým je fakturační vodoměr osazen. Stav zaznamenaný na vodoměru je prostřednictvím modulu a dálkové rádio frekvenční komunikace předáván do počítače. Veškerá data jsou ukládána v paměti modulu a v zákaznickém systému.

Systém dálkových odečtů začala SčVK využívat před čtyřmi lety. Na počátku se jednalo o 750 odběrných míst, dnes se jedná o více jak devítinásobek. Implementace tohoto systému, ale i dalších nových technologií pro zlepšení komfortu zákazníka i eliminaci rizik bezpečnosti zaměstnanců bude pokračovat i v dalších letech.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru