Krásné Březno – Provést kontrolu v tropickém občerstvení Papua se rozhodli ústečtí hygienici. Když dorazili do provozovny, nestačili se divit.

Zdroj: www.zoousti.cz

Jak uvádí ve svém prohlášení, u žádného výtokového kohoutu není k dispozici tekoucí teplá voda a nejsou dodržovány základní zásady provozní hygieny. „Změna provozovatele a zahájení jeho činnosti nebylo na KHS (Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje) nahlášeno. V prostoru provozovny byly mouchy, visící mucholapky jak v prostoru přípravy pokrmů, tak ve skladu. K surovinám nebyly na provozovně k dispozici doklady o původu. Podlahy, hrany mezi podlahami a stěnami s černými mastnými nečistotami, chladící a mrazící zařízení, varná konvice, fritéza včetně koše na fritování vně i uvnitř mastné, s černými nečistotami. V šatně zaměstnanců visící pavučiny ze stropu i stěn, povrch podlahy u nášlapného zařízení k vodovodní baterii s černými nečistotami. Koření uloženo v obalech od zmrzliny, které byly vně mastné s černými nečistotami, víka rozlámaná, koření neznámého původu i dat spotřeby. V prostoru skladu potravin uloženy na podlaze kartonové krabice, umělohmotná přepravka s propagačními materiály, za mrazícím pultem uloženy nabídkové tabule, smetáček, koště. Manipulace s potravinami byla v rozporu s požadavky výrobce, manipulace s připravenými polotovary nesplňovala požadavky potravinového práva. Byla nařízena likvidace potravin s prošlou dobou minimální trvanlivosti, potravin, ke kterým nejsou k dispozici doklady o původu a s nimiž je manipulováno v rozporu s požadavky výrobce. U umývadel na osobní hygienu nebylo zajištěno hygienické osoušení rukou, v kuchyni chybělo mýdlo v dávkovači. V šatně a na WC pracovníků byly zjištěny stavebně technické nedostatky - stěna s nedokončenou povrchovou úpravou. Na základě jištěných nedostatků bylo nařízeno uzavření provozovny," píše se v prohlášení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru