Ústecký kraj - Policisté v Ústeckém kraji opět zaznamenali skupiny rumunských státních příslušníků, které se objevují zejména na hlavních tazích v kraji, například v blízkosti dálnice D8 na Teplicku nebo na Litoměřicku. Jezdí v drahých vozech továrních značek Mercedes, Audi apod. s mezinárodními registračními značkami.

Ilustrační foto: Oldřich Hájek
Na „povedené" cizince upozorňuje krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková. „Skupiny postávají u silnice s odstaveným vozidlem a zastavují řidiče. Pod různými legendami, jim pak nabízí „zlaté" šperky, které ale nejsou ze zlata, jako protihodnotu. Nejčastěji požadují peníze či pomoc, protože jim došel benzín. Lidé, kteří jim uvěří, tak mohou snadno přijít o nemalé peníze. Navíc hrozí i další riziko okradení, popřípadě i fyzické újmy. Setkání s těmito skupinami cizinců by se proto motoristé měli maximálně vyhýbat a vůbec nezastavovat, případně ihned po zjištění, že se jedná o výše zmíněnou skupinu, z místa odjet. Policie vyzývá všechny občany, zejména řidiče motorových vozidel, aby na výzvy těchto osob k zastavení vůbec nereagovali a pokud možno se s nimi vůbec nekontaktovali," doplnila Šárka Poláčková.

Policie zároveň žádá motoristy, aby v případě, že podobnou skupinu zaznamenají, neprodleně vyrozuměli policisty na lince 158, která každé takovéto oznámení důsledně prověří.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru