Ústí nad Labem – Sedmnáct inteligentních zastávek na nejvytíženějších stanicích v centru Ústí usnadní cestování městskou hromadnou dopravou (MHD) po Ústí nad Labem. Na vybraných stanicích nahradí staré označníky nové s LCD obrazovkami.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Jitka Stuchlíková z ústeckého magistrátu uvedla, že po revokaci předcházejícího usnesení úředníci zahájili úkony hodnotící komise, jako je posouzení mimořádně nízké nabídkové ceny uchazečů a po posouzení cen bude zahájeno hodnocení nabídek. „Z těchto úkonů vyhotoví doklady v plném souladu s rozhodovací praxí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a se zákonem o veřejných zakázkách (ZVZ). Následně bude předložen materiál do Rady města ke schválení přidělení veřejné zakázky vítěznému uchazeči. Po schválení přidělení veřejné zakázky odbor rozvoje města odešle znovu oznámení o výběru nejvhodnější nabídky a začne běžet nová lhůta pro podání námitky proti výběru nejvhodnější nabídky," řekla Jitka Stuchlíková.

Se zveřejňováním informací o inteligentních zastávkách se řada cestujících MHD začala ptát, jak taková zastávka funguje a jaké informace poskytne. „Všude píší, že v Ústí budeme mít nové inteligentní zastávky. Jak se kvůli tomu politici dohadují, ale nikdo nenapíše, co to vlastně inteligentní zastávka je a co přinese," napsala do redakce E – Ústí.cz Kateřina Práglová.

Jana Dvořáková z ústeckého dopravního podniku vysvětlila, že inteligentní zastávka je typ označníku vybaveného LCD informační tabulí, která spolupracuje s dopravním dispečinkem a samotným zařízením ve vozidle MHD. „Umožňuje přenášet aktuální informace o příjezdu a odjezdu, zpoždění a další informace o spoji. Po odjetí linky ze zastávky dojde k posunu dalších spojů, takže jako první bude vždy zobrazen nejbližší odjezd daného spoje," uvedla Jana Dvořáková z ústeckého dopravního podniku.

Inteligentní zastávky budou realizovány v těchto lokalitách:

Název zastávky Umístění/Směr Typ panelu

Divadlo směr Hlavní nádraží (u autobusového nádraží) LCD oboustranný
Divadlo směr Mírové náměstí (na ostrůvku) LCD oboustranný
Divadlo směr Hraničář (první) LCD oboustranný
Divadlo směr Hraničář (druhá) LCD oboustranný
Malá Hradební LCD oboustranný
Hlavní nádraží U budovy ČD LCD oboustranný
Hlavní nádraží Na ostrůvku LCD oboustranný
Mírové náměstí Trolejbusová první LCD oboustranný
Mírové náměstí Trolejbusová druhá LCD jednostranný
Mírové náměstí první TBUS + ABUS LCD oboustranný
Mírové náměstí druhá TBUS + ABUS – u Barborky) LCD oboustranný
Revoluční první  LCD oboustranný
Revoluční druhá LCD oboustranný
Hraničář směr Divadlo (Na rohu u kina) LCD oboustranný
Hraničář směr Divadlo (druhá) LCD oboustranný
Hraničář směr Hilarova LCD oboustranný
Hraničář směr Poliklinika LCD oboustranný

Čtenáři, děkujeme, že nám posíláte náměty na zpravodajství nejen z Ústecka na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo využíváte zpráv na naší facebookové stránce. Informujete, tak sami sebe o zprávách a událostech, které vás skutečně zajímají.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru