Ústí nad Labem – I před dešťové přeháňky, které v neděli a v pondělí zasáhly Ústecko, stále platí kvůli suchu zákaz vstupu do lesů. Redakci E – Ústí.cz o tom informoval Petr Vaníček z ústeckého magistrátu.

Zásah hasičů při požáru v tiských skalách. Foto: Tomáš Straka
„Srážky prozatím nebyly natolik vydatné, aby snížily sucho v lesích a nebezpečí požáru," odpověděl Petr Vaníček.
Kvůli suchu posledních dní a nedbalosti muselo několik jednotek bojovat minulý týden v úterý s požárem lesního porostu v tiských skalách. Hořelo na dvou hektarech travnaté plochy v těžce přístupném terénu. (psali jsme)

V souvislosti s dlouho trvajícím suchem vydal Životní odbor Magistrátu města Ústí nad Labem 11. srpna zákaz vstupu do lesů na Ústecku a to pro území obce s rozšířenou působností Ústí nad Labem (tj. pro území těchto obcí a měst: Dolní Zálezly, Habrovany, Homole u Panny, Chabařovice, Chlumec, Chuderov, Libouchec, Malé Březno, Malečov, Petrovice, Povrly, Přestanov, Ryjice, Řehlovice, Stebno, Tašov, Telnice, Tisá, Trmice, Ústí nad Labem, Velké Březno, Velké Chvojno, Zubrnice).

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru