Severní Terasa – Ústecká policie intenzivně šetří případ brutálního útoku a pokusu o znásilnění, o kterém v neděli informovala řada uživatelů na svém profilu sociální sítě Facebook. (psali jsme) Kromě policie po neznámém pachateli, který měl v ulici Ladova brutálně napadnout mladou dívku a pokusit se ji znásilnit, pátrají také kamarádi poškozené.

Ilustrační foto: Oldřich Hájek
Mluvčí krajské polici Šárka Poláčková uvedla, že po pachateli policie pátrá. „Mohu potvrdit, že ústečtí policisté se v současné době zabývají šetřením případu znásilnění ve stádiu pokusu," řekla policistka.

K útoku mělo dojít v neděli ve tři hodiny ráno. Na místě zasahovali i městští strážníci. „Operační středisko přijalo oznámení od obsluhy čerpací stanice Shell, že u nich vyhledala úkryt dívka, která byla surově napadena a znásilněna. Na místo okamžitě vyjela hlídka, když však strážníci přijeli na místo, poškozená už byla naložená v sanitce," řekl Jan Novotný, zástupce ředitele městské policie.

Pachatel měl být mladý do 30 let, cca 180-190 centimetrů vysoký, bílé pleti, sportovní postavy, s krátkými hnědými světlými vlasy. Na sobě měl modré kostkované kraťasy. Z útoku může být poškrábaný nebo pobouchaný. Na místě činu měl zanechat po útoku černé pantofle s malým červeným nápisem.

Na sociální síti se také začalo šířit, že se měl pachatel dopustit v inkriminovaný čas ještě jednoho pokusu o znásilnění. „Policie v současné době eviduje pouze jedno oznámení o napadení a pokusu znásilnění," odpověděla na dotaz E – Ústí.cz mluvčí krajské policie Šárka Poláčková.

Ústečané se také začali ptát, zda pohyb pachatele nebo útok nezachytil kamerový systém městské policie. „V Ladově ulici žádnou z kamer kamerového systému umístěnou nemáme," dodal zástupce ředitele strážníků Jan Novotný.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru