Ústí nad Labem – Se zlatou plaketou, oproti minulým ročníkům se místo v neděli poběží v sobotu. Bohatý doprovodný program. Řeč je o ústeckém 1/2pulmaratonu, který letos vypukne za necelý měsíc 12. záři.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Stejně jako v minulých letech na milovníky běhů kromě 1/2maratonu čekají doplňující kategorie, jako jsou štafety, 2RUN (10+11 km), handbike. Mezi stále oblíbenější mezi Ústečany je rodinný běh. „Na rodinný běh jsem se před čtyřmi roky přihlásila se synem poprvé. Přišel s tím ze školky, že by chtěl vyhrát medaili. Od té doby se rodinného běhu zúčastňujeme pravidelně," řekla Eva Drobná ze Střekova.

Zdenka Pecková z PR oddělení ústeckého 1/2maratonu uvedla, že letos opět došlo k navýšení kapacit jednotlivých závodů. „Kapacita půlmaratonu je pro letošní rok 3 600 běžců, tedy o 100 víc než loni. Na půlmaraton je v závodu jednotlivců kapacita naplněna z více než 80 procent. Stejné je to i u dvoučlenných štafet 2Run a dm rodinného běhu. I v poslední zmiňované kategorii jsme navýšili počet běžců na 2 100 běžců, což je o 300 víc než v předešlém roce. Součástí programu závodního dne je závod handbikerů, který je zároveň MČR v silničním kritériu. Tam očekáváme okolo 20 závodníků," řekla Zdenka Pecková.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru