Ústí nad Labem – V provozovnách místo zákazníků usedá prach. Skleněné výlohy zdobí šmouhy. Řeč je o obchodních kójích ústeckého Zanádraží, které se vedení města na slibovaný termín 1. srpna (psali jsme) nepodařilo otevřít. Důvodem je zpoždění stavebních a technických prací k dovybavení jednotlivých jednotek.

Ústecké Zanádraží. Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Marcela Dvořáčková, vedoucí kanceláře primátorky města Ústí nad Labem, uvedla, že termín 1. srpna byl vyřčen na počátku roku a do jisté míry jej lze specifikovat jako požadavek tehdejšího náměstka primátora Martina Hausenblase. „Nicméně k tomu, aby byl termín reálný, nenastaly ty správné okolnosti, zejména pro prodlevu v předání stavby (dostavba kójí), ta byla městu předána až 3. 8. 2015 oproti původnímu předpokladu předání do konce června 2015," sdělila Marcela Dvořáková.

Miroslav Harciník, ředitel Městských služeb, které Zanádraží spravují, uvedl, že obchodní jednotky se budou otevírat postupně. „První se otevře kavárna, která bude umístěna v jednotce úplně vpravo, když stojíte čelem k řece Labi. Hlásilo se nám na její obsazení pět zájemců. Termín otevření se předpokládá do konce roku," řekl s opatrností ředitel Městských služeb a dodal: „Na obsazení dalších obchodních jednotek vypíšeme v září znovu výběrové řízení."

Další obchodní jednotkou, která se s jistotou otevře, je krajní kóje u Benešova mostu. V ní najdou Ústečané cyklopoint. „Současné vedení města upustilo od záměru vybudovat na Zanádraží informační centrum, jelikož už jedno má na Mírovém náměstí. Co se týká otevření cyklopointu zde je termín 1. května příštího roku. Otevírat služby pro cyklisty na konci sezóny by nemělo smysl. Navíc vedení města musí zařadit do rozpočtu pro příští rok finance na vybavení cyklopointu. Městské služby nedisponují potřebným vybavením a vzhledem ke sníženému rozpočtu ho ani nemohou hradit ze svého," doplnil Miroslav Harciník.

Ústecké Zanádraží se otevřelo Ústečanům a návštěvníkům města v roce 2011. Od té doby stále obchůdky zejí prázdnotou. Tehdejší vedení města ho nechalo vybudovat v rámci projektu integrovaného plánu rozvoje města, který byl z velké části placen z evropských dotací.

Čtenáři, děkujeme, že nám posíláte náměty na články. Dále můžete využívat našich kontaktů a tvořit s námi zpravodajství nejen z Ústecka, ve kterém se chcete dočíst, co vás opravdu zajímá. Náš e-mail je Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo využijte zpráv naší facebookové stránky. Informujte tak sami sebe.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru