Ústečtí meteorologové vydali výstrahu před tvorbou náledí
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Pozor na kluzké silnice by si měli v noci a ve středu ráno dát řidiči a chodci na Ústecku. Pobočka Českého meteorologického na Kočkově vydala pro následující hodiny výstrahu před tvorbou náledí.

Na noc z úterý na středu předpovídají meteorologové převážně zataženo, místy se sněžením, v polohách pod 300 metrů nad mořem půjde o srážky smíšené nebo dešťové. „Nejnižší noční teploty klesnou na +1 až -1 °C, na horách -1 až -4 °C. Povane slabý proměnlivý vítr do 3 m/s,“ uvedl ústecký meteorolog Martin Novák.

Ve středu mohou Ústečané očekávat po ránu sněhové přeháňky nebo déšť. „Odpoledne budou srážky už jen ojediněle. Večer od západu očekáváme částečně ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty vystoupají 4 až 7 °C, na jihozápadě Ústeckého kraje až 8 °C, na horách 0 až 3 °C. Vát bude proměnlivý vítr do 3 m/s, postupně mírný jihozápadní až západní o rychlosti 2 až 5 m/s,“ dodal Martin Novák.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru