Cestující bez jízdenky si museli vystoupit
Přepravní kontrola. Zdroj foto: DPMÚL
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ve druhém týdnu měsíce dubna letošního roku se při preventivní akci přepravní kontroloři Dopravního podniku města Ústí nad Labem ve spolupráci s Městskou policií Ústí nad Labem zaměřili na platební morálku cestujících v městské hromadné dopravě (MHD). V případě, že cestující neměli platný jízdní doklad, měli možnost zaplatit přirážku v hotovosti nebo si zakoupit jízdní doklad u řidiče vozidla, jinak byli vyloučeni z přepravy.

Jana Dvořáková, mluvčí Dopravního podniku města Ústí nad Labem, uvedla, že preventivní akce byla zaměřena na linky číslo 51 a 57 v úseku mezi zastávkami Jungmannova – Skalka/Mojžíř v době od 12:00 do 18:00 hodin. „Během pěti pracovních dnů bylo na lince číslo 51 celkem zkontrolováno 7 426 cestujících a na lince číslo 57 celkem 8 042. Za celý týden tak přepravní kontroloři zkontrolovali celkem 15 468 cestujících, z tohoto počtu 1 150 jich bylo vyloučeno z přepravy, protože neměli platný jízdní doklad a odmítli zaplatit přirážku v hotovosti nebo si zakoupit jízdenku u řidiče vozidla. Cestujících, kteří při kontrole neměli platný jízdní doklad, ale měli zájem o jeho zakoupení, bylo mnohem méně, a to konkrétně 543 cestujících. Jízdenku bylo možné si zakoupit u řidiče, přepravních kontrolorů nebo si ji poslat prostřednictvím služby SMS jízdenky,“ doplnila mluvčí.

,,Cílem celé této akce je naučit lidi kupovat si jízdenky, a tak platit za službu, kterou využívají. Kdo nemá platný jízdní doklad, nemůže s námi cestovat. Akce byla velice pozitivně vnímána cestující veřejností, která si pravidelně zakupuje časové kupóny. Cítili se ve vozidlech bezpečněji, a proto bych rád poděkoval přepravním kontrolorům, strážníkům městské policie a řidičům,“ uvedl výkonný ředitel společnosti Libor Turek.

,,Rádi bychom akce v podobném rozsahu opakovali, ale bohužel z důvodů organizačních a personálních možností to v současné době není reálné. V tuto chvíli nemáme naplněný počet přepravních kontrolorů. V případě zájmu o tuto pozici se mohou s dotazy obrátit na personální útvar naší společnosti. Bližší informace jsou rovněž na našich webových stránkách,“ dodal Milan Hrudka, vedoucí přepravní kontroly.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru