OBRAZEM: Stovky lidí si užily návštěvu a zábavu u hasičů
Návštěvníci sledují ukázku zásahu hasičů ve Všebořicích. Foto HZS ÚK
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Stovky malých i velkých návštěvníků si užily spoustu zábavy na návštěvě u hasičů v jejich areálu ve Všebořicích. Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje, územní odbor Ústí nad Labem, uspořádal o víkendu den otevřených dveří.

„Návštěvníci si mohli prohlédnout vnitřní i venkovní prostory požární stanice, seznámit se s technikou a výstrojí hasičů, prohlédnout si krajské operační a informační středisko za plného provozu, seznámit se s preventivně výchovnou činností sboru,“ uvedl mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Pro veřejnost byl připraven na celý den pestrý, bohatý a zajímavý program s ukázkami zásahových požárních automobilů, předvedením prostředků chemické a technické služby, požárních kontejnerů či speciální mobilní techniky včetně pásového dopravníku. Každou hodinu následovaly praktické ukázky záchrany osob za pomoci lezecké techniky a automobilového žebříku, vyproštění osob z havarovaného vozidla či řezacího a hasicího zařízení Cobra.

„Velkou pozornost vzbudil policejní psovod Jiří Hromádka, jehož výcvik psů patřil tradičně k nejatraktivnějším ukázkám. Psi předvedli vyhledávání drog, určování místa vzniku požáru či zneškodnění pachatele pomocí rukávu,“ sdělil Lukáš Marvan.

Návštěvníkům i pořadatelům přálo krásné slunečné počasí. Připraveno bylo i občerstvení, pro děti pár sladkostí, pro všechny zájemce také chutné špekáčky získané díky sponzorovi – hypermarketu Globus Trmice. „Děkujeme všem návštěvníkům za jejich zájem, dobrou náladu a pěkně strávený den, a dále také všem hasičům, policejnímu psovodovi a všem dalším pomocníkům, kteří přispěli k organizaci povedeného setkání,“ uvedl František Růžička, ředitel územního odboru hasičů v Ústí nad Labem.

Podívejte se na fotografie pod článkem.

Fotogalerie

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru