Foto: Město Ústí nad Labem
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Jedlíci na cestách Jarda a Tomáš společně procestovali již téměř 10 zemí a poznali místní gastronomii. Více než 70 ústeckým posluchačům přijeli ve středu vyprávět o perle orientu Japonsku. Přiblížili nejen tradiční japonská jídla, ale i zdejší kulturu, architekturu a náturu obyvatel.

Publikum se během vtipné a zajímavé přednášky dozvědělo, že japonská kuchyně nabízí spoustu netradičních zvyků. Například, že čajový obřad trvá téměř 4 hodiny nebo že místním fenoménem jsou otevřené kuchyně, odkud mimo chuťového zážitku odcházíte i s vizuálním. Jedlíci také prozradili, že japonští kuchaři se učí vařit rýži i několik let i to, že ne všechna japonská jídla jsou chutná. 

V závěru nechyběly ani zvídavé dotazy diváků. Řada z nich využila také možnosti zakoupení knih, které jsou nejen cestopisem, ale obsahují i hodnocení jídel a upravené recepty.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru