Ústí nad Labem - Jedlíci na cestách Jarda a Tomáš společně procestovali již téměř 10 zemí a poznali místní gastronomii. Více než 70 ústeckým posluchačům přijeli ve středu vyprávět o perle orientu Japonsku. Přiblížili nejen tradiční japonská jídla, ale i zdejší kulturu, architekturu a náturu obyvatel.
Publikum se během vtipné a zajímavé přednášky dozvědělo, že japonská kuchyně nabízí spoustu netradičních zvyků. Například, že čajový obřad trvá téměř 4 hodiny nebo že místním fenoménem jsou otevřené kuchyně, odkud mimo chuťového zážitku odcházíte i s vizuálním. Jedlíci také prozradili, že japonští kuchaři se učí vařit rýži i několik let i to, že ne všechna japonská jídla jsou chutná.
V závěru nechyběly ani zvídavé dotazy diváků. Řada z nich využila také možnosti zakoupení knih, které jsou nejen cestopisem, ale obsahují i hodnocení jídel a upravené recepty.