Bezdomovec se schovával před zimou v ústecké nemocnici. Musel pryč
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Strážníci ústecké městské policie narazili při pravidelné kontrole areálu Masarykovy nemocnice v prostoru prvního patra Emergency na spícího bezdomovce, kterého hlídka probudila a vysvětlila mu, že nemocnice není noclehárna.

Městští policisté mu dále poradili, kam a na koho se má obrátit v situacích, kdy nemá co jíst nebo nemá kde spát. Po tomto poučení byl muž středního věku strážníky z nemocnice vykázán.

"V těchto mrazivých dnech hlídky městské policie obcházejí místa, kde se lidé bez domova nejčastěji zdržují a o rizicích, které těmto lidem hrozí, hlavně v nočních hodinách, kdy přespávají na lavičkách nebo ve volných a nechráněných prostorách, je informují a rozdávají jim letáky, kde se dozvědí o místech, kam se mohou v těchto případech obrátit a kde se jim dostane pomoci," uvádí Jan Novotný z Městské policie Ústí nad Labem.

Kontroly, zaměřené na lidi bez domova, budou pokračovat i nadále.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru