Zoo v Ústí nad Labem nabízí výukové programy téměř dvacet let
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Krásné Březno - Jedním z hlavních poslání moderních zoologických zahrad je vzdělávací a výchovná činnost. Výukové programy nabízí ústecká zoo již od roku 1995 pro všechny věkové kategorie žáků.

„Areál zoo může složit jako živá učebnice, kde se dá demonstrovat řada poznatků z různých oborů či doplnit právě probíranou látku. Kromě témat věnovaných exotickým druhům zvířat jsou některé programy zaměřeny i na tuzemskou faunu, jejíž zástupci se v areálu vyskytují,“ informuje Nikola Roštejnská z ústecké zoo.

V rámci projektu „Obohacení výukových programů v Zoo Ústí nad Labem“ podpořeného Ústeckým krajem došlo k pořízení nových pomůcek ke zkvalitnění výuky v rámci vzdělávacích programů. „Nový dataprojektor umožňuje lepší zobrazení probíraných témat. Skříň vytvořena na míru, rozšířila prostor pro uložení preparátů a přírodnin. Desky a psací pomůcky usnadňují účastníkům programu lepší manipulaci s pracovními listy, především při samostatné práci v areálu zoo. Kartičky s motivy chovaných druhů doplněné informacemi o zoo jsou poskytovány jako odměna pro účastníky,“ píše se v tiskové zprávě.

 

Typ výukového programu vybírá pedagog s ohledem na téma, věk dětí a časové možnosti. „Teoretická část výuky je realizována v budově zooškoly, kde je rozšířena o praktické ukázky exponátů zvířat. U vybraných programů probíhá výuka také v areálu a využívá pozorování chovaných druhů. Cílem programů je seznámit žáky s daným tématem a to srozumitelnou a zábavnou formou. Každý program má přesah do probírané školní výuky,“ doplňuje Matěj Kynšt z útvaru kontaktu s veřejností.

1811 zoo

1811 zoo2

NOVÉ POMŮCKY. ZDROJ FOTO: ZOO ÚSTÍ NAD LABEM

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru