Do ulic vyjedou nové nízkopodlažní autobusy. Budou mít kamery, klimatizaci i USB připojení
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Pokračuje modernizace vozového parku Dopravního podniku města Ústí nad Labem. V prosinci dostane pět nízkopodlažních nízkoemisních autobusů s pohonem na CNG.

Autobusy byly pořízeny v rámci projektu IROP – Obnova a rozšíření vozového parku DPMUL II, Nové autobusy s pohonem na CNG Iveco Urbanway délky 12 metrů by měly být nasazeny do provozu počátkem roku 2020.

Autobusy jsou dvounápravové, třídveřové určené pro městskou hromadnou dopravu, s obsaditelností až 84 osob. Garantovaná životnost je minimálně 10 let v městském provozu. Autobusy jsou vybaveny tzv. kneelingem, umožňující snazší nástup a výstup cestujících. Dále jsou vybaveny kamerovým systémem, který umožňuje řidiči pohodlné sledování prostor u všech dveří nebo poptávkovým systémem otevírání dveří. Nechybí celovozová klimatizace a novinkou jsou také USB nabíječky.

Cena jednoho dodaného autobusu je 7 350 000 Kč bez DPH, Vozidla mají motor splňující normu EURO 6 a k pohonu používají stlačený zemní plyn, jsou tak šetrná k životnímu prostředí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru