Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dne 05.03.2020 v 11.35 hod., byl na žádost operačního střediska městské policie proveden výjezd hlídky strážníků do ulice Klíšská, kde dle oznamovatele měl neznámý muž obtěžovat kolemjdoucí křikem se slovy "mám koronavirus".

Hlídka u domu č. 70 zjistila muže středního věku, odpovídajícího popisu osoby udaného sdělovatelem. Muž při spatření hlídky začal na strážníky křičet, že blíže k němu nikdo nemůže, jelikož byl přes obrazovku TV nakažen koronavirusem.

Dále muž hlídce sdělil, že s ním neznámá osoba hraje hru a on neví heslo, proto zemře. Dle chování muže hlídka pojala důvodné podezření, že dotyčný se nachází pod vlivem nějaké psychotropní látky a trpí psychickými problémy. Z těchto důvodů přivolali strážníci na místo zdravotní záchrannou službu.

Po příjezdu zdravotní služby se muž začal chovat agresivně a při pokusu zdravotníků ho vyšetřit, se je dotyčný pokusil fyzicky napadnout, a to úderem pěstí do vrchní části těla. Z důvodu zamezení fyzického napadení záchranáře, použila hlídka proti útočníkovi donucovací prostředky, aby mu zabránila v dalším fyzickém napadání.

Jelikož se agresivita u muže stupňovala, byla dotyčnému strážníky přiložena služební pouta a následně byl muž za asistence hlídky převezen sanitním vozem k vyšetření do Masarykovy nemocnice, kde bylo následně lékařem rozhodnuto, že muž bude z důvodu své intoxikace převezen na záchytnou stanici v Teplicích. Strážníci v rámci svých zákonných oprávnění, společně se zdravotníky, zabezpečili převoz muže do protialkoholní záchytné stanice v Teplicích.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru