VÝSTRAHA AKTUÁLNĚ: Přijdou silné bouřky a mráz, mohou začít padat kroupy a sníh
Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, ČR – Přeháňky a bouřky doprovázené kroupami se mohou začít vyskytovat nad naším územím při přechodu výrazné studené fronty. Ta nad naši republiku dorazí od severozápadu kolem pondělního poledne.

Český hydrometeorologický ústav vydal před nadcházejícími jevy výstrahu, která platí až do večerní desáté hodiny. Další, platná od půlnoci až do středečního dopoledne, upozorňuje na velmi nízké teploty.

V polohách nad pět set metrů nad mořem se může objevit sněžení, v silné přeháňce nebo bouřce přechodně zesílí vítr. Ojediněle se objeví nárazy kolem 20 m/s. V krupkových a sněhových přeháňkách může dojít k přechodnému poklesu dohlednosti pod 100 m. Je třeba tomu přizpůsobit rychlost jízdy. S ohledem na možné nárazy větru v přeháňkách a bouřkách dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel.

V noci na úterý a v noci na středu teplota klesne většinou pod 0 °C. Teploty pod bodem mrazu mohou poškodit kvetoucí vegetaci.

Výstraha platí pro východnější části republiky, na severozápadě Čech by nemusela být situace tak dramatická.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru