AKTUÁLNĚ: Za týden to všichni pocítíme! Lidé polevili, říká k velikonoční nekázni Čechů Hamáček
Češi během Velikonoc polevili v opatrnosti, uvedl v úterý před polednem Jan Hamáček. Foto: ÚKŠ a Karel Horký
Ústí nad Labem

ČR – Optimistická nálada mezi veřejností, příznivý epidemický vývoj a k tomu krásné počasí. To se podle předsedy Ústředního krizového štábu a ministra vnitra Jana Hamáčka podepsalo v uplynulých čtyřech dnech na tom, že lidé upustili od striktního dodržování nařízení stanovených kvůli boji s koronavirem.

Jan Hamáček poznatky policistů shrnul na úterní dopolední tiskové konferenci. „Lidé polevili v respektování vládních doporučení. Mrzí mě to, rozhodně vyhráno není,“ uvedl Jan Hamáček jako předseda krizového štábu s tím, že by se nerad vrátil do „horších časů“. Jaký bude mít dopad chování lidí na další uvolňování omezujících opatření, nechtěl spekulovat. Musí se o tom podle něj pobavit nejprve vláda. „Je pravděpodobné, že velikonoční svátky se odrazí na růstu případů onemocnění koronavirem,“ upozornil Hamáček. To by mohlo rozvolňování zpozdit. Ukáže se to ale nejdříve za týden.

Policisté během velikonočního víkendu provedli 53 a půl tisíce kontrol dodržování nařízení vlády, zjistili 3700 různých deliktů. O co třeba se jednalo? „Popíjení alkoholických nápojů, zdržování se na místech, kde je to zakázáno. Jde o přestupky, které nevybočují z průměru, ale bylo jich podstatně více,“ uvedl policejní prezident Jan Švejdar.

https://www.youtube.com/watch?v=iCQQ09o2-QQ

V Česku je k úternímu ránu 6059 osob s prokázaným onemocněním covid-19. Uzdravilo se 527 lidí, 147 jich zemřelo. Počet osob s infekcí o víkendu značně poklesl, provedeno ale také bylo výrazně méně testů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru