Přivaděč k dálnici D8 prochází opravou, práce potrvají skoro celé jaro
Zdroj: www.rsd.cz
Ústí nad Labem

Ústecko - S počátkem dubna odstartovaly práce na rekonstrukci úseku silnice I/30 v Ústeckém kraji. Komunikace vedoucí z Ústí nad Labem k exitu 74 Užín na dálnici D8 získá kompletně nový asfaltový povrch na úseku dlouhém 1170 metrů. Oprava potrvá dva měsíce. ŘSD zaplatí za práce necelých sedm milionů korun.

Cílem prací je souvislá velkoplošná oprava asfaltového povrchu na dvouproudé směrově nerozdělené komunikaci I/30. Opravovaný úsek frekventované silnice I. třídy se nachází na ulici Havířská mezi km 30,374 až 31,544. Komunikace slouží jako přivaděč k dálnici D8 a rovněž ke sjezdu z D8 od mimoúrovňové křižovatky Užín. Denně tuto trasu v průměru využívá přes 12 tisíc vozidel (včetně těžké kamionové dopravy), což se negativně podepsalo na stavu vozovky.

2204silnicekz1

Zdroj: www.rsd.cz

Vedle opravy povrchu (výměna obrusné vrstvy) práce zahrnují také údržbu a obnovu odvodnění komunikace (pročištění stávajících příkopů), nezpevněných krajnic a vodorovného dopravního značení. V místě autobusových zastávek bude na základě požadavku dopravní policie vynechán přechod pro chodce. Oprava probíhá ve stávajícím směrovém a šířkovém uspořádání silnice I/30 bez jakéhokoliv zásahu do okolních pozemků. Na úseku se nacházejí autobusové zálivy (zastávka U Českého Újezdu), které jsou také součástí opravy.

2204silnicekz2

Zdroj: www.rsd.cz

Práce jsou rozděleny do několika etap, během kterých dochází k postupnému omezování provozu v jednotlivých částech stavby. Provoz je veden po značených objízdných trasách (II. etapa od 14. 4. do 19. 4., kdy je zcela uzavřen sjezd a výjezd z D8 od Prahy), případně v zúžených jízdních pruzích (III. etapa od 20. 4. do 30. 4. v úseku cca 100 m za okružní křižovatkou ve směru na Ústí nad Labem). K zahájení opravy došlo 1. 4. 2020 a lhůta pro dokončení je dle smlouvy dva měsíce. Stanovený termín dokončení je tedy 1. 6. 2020.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru