Smutný konec pátrání: Muž spadl do rozvodněného potoka, nalezen byl až po měsíci
Po muži probíhalo rozsáhlé pátrání. Foto: archiv / Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Smutným nálezem skončilo pátrání po 56letém muži, který večer dne 12. března spadl v obci Kozlíky do rozvodněného potoka Bystřice. Policisty zalarmoval řidič kamionu, který se vracel ke svému autu a zjevně podnapilého muže uviděl spadnout do vody. Chtěl pro něj skočit, ale silný proud, který byl v těch dnech po vydatných deštích, okamžitě neznámého strhl a řidič už mu nemohl pomoci.

"Přivolaní policisté ihned zorganizovali rozsáhlou pátrací akci, muže však ani přes několikahodinové hledání nenašli. Pátrání pokračovalo ve spolupráci s poříčním oddělením, speciální pořádkovou jednotkou a oddělením služební kynologie i další den, na pomoc policistům přijeli i dobrovolní hasiči z Úpořin, Žalan a blízké firmy Czech Areosol, a. s., tepličtí hasiči z Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje a do pátrání se zapojili i členové Svazu záchranné brigády kynologů Ústeckého kraje se speciálně vycvičenými psy, kteří policistům v obdobných případech pomáhají. I přes nasazení všech zúčastněných, kterým patří naše poděkování za spolupráci, se bohužel muže nepodařilo najít," připomíná události mluvčí teplických policistů Daniel Vítek.

Devátého dubna bylo v řece Bílině v Ústí nad Labem poblíž ulice Žižkova nalezeno tělo utonulého neznámého muže. "Srovnáním daktyloskopických otisků s pohřešovaným mužem z Kozlíků bylo potvrzeno, že se jedná právě o člověka, který v březnu spadl do vody, pátrání po něm proto bylo odvoláno a případ nešťastného úmrtí byl odložen ad acta," dodal mluvčí Policie ČR.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru