Bezdomovci si v lese nad heliportem postavili tábor, všude okolo byl nepořádek
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

V uplynulém týdnu se strážníci městské policie zaměřili vedle kontrol vládních opatření i na problémové osoby, které svým protiprávním jednáním znečišťují veřejná prostranství a nebo znečišťují životní prostředí.

Hlídky strážníků kontrolovaly prostory u kontejnerů na domovní odpad, kde během tohoto opatření zjistily jedenáct osob, které se přehrabovaly v kontejnerech a popelnicích a na místě po sobě zanechaly nepořádek. Ten byly strážníky donuceny po sobě uklidit a po řádném poučení byly z místa vykázány.

2704bezdomovcikz1

Foto: MP Ústí nad Labem

Horší situace nastaly při kontrolách lidí bez domova, kteří si svá provizorní obydlí budují u veřejně prospěšných zařízení. Zde navíc hrozí to, že při ohřívání potravin používají bezdomovci otevřeného ohně a hrozí zde zahoření nebo jiného poničení těchto zařízení. Při kontrolách narazili strážníci na podobný tábor nedaleko Masarykovy nemocnice.

2704bezdomovcikz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Nad heliportem si trojice bezdomovců založila v místním lese tábor a na místě vytvořila poměrně velikou černou skládku. Strážníci bezdomovce z místa vykázali a nepořádek po těchto lidech bude alternativně odsouzenými, kteří svůj trest odpykávají u městské policie uklizen a odvezen na skládku. Místo samotné pak bude strážníky namátkově kontrolováno aby se sem bezdomovci nevraceli.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru