Infolinka splnila účel, služby využily stovky seniorů. Město teď ukončí její provoz
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Bezplatnou linku 475 271 100 využily v uplynulých týdnech stovky seniorů a občanů v nouzi, v posledních dnech však zájem o její služby výrazně klesal. Město proto ukončuje její provoz k 30. dubnu.

„Infolinka naprosto splnila svůj účel. Díky ní se stovky potřebných spojily s dobrovolníky ze spolků jako Junák, Via Europa, Hasiči-Záchranáři či z řad občanů. Všem dobrovolníkům bych tak ještě jednou rád poděkoval za jejich práci,“ uvedl primátor města Petr Nedvědický.

„Na lince se pravidelně střídali pracovníci magistrátu, kteří byli připraveni pomáhat druhým, a to i o víkendu. Za to jim patří velký dík. Momentálně to však již není nutné, protože lidé v nouzi komunikují s dobrovolníky pomocí přímého spojení,“ vysvětlil tajemník magistrátu Miloš Studenovský.

Linka tak k 30. dubnu přestane fungovat. Město je ale připraveno v případě potřeby kdykoliv obnovit její provoz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru