Strážníci s detektorem hledali stříkačky v okolí dětských hřišť. Našli jich celkem dvacet
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V úterý 28. dubna v ranních hodinách začala v Ústí nad Labem preventivně bezpečnostní akce, zaměřená na sběr infekčního materiálu po narkomanech.

Vyčleněná skupina strážníků, vybavená detektorem kovů a ochrannými pomůckami, vyrazila na dětská hřiště a jejich okolí, kde se pokusila sesbírat případný infekční materiál, který se zde po koronavirovém období mohl nacházet, a který zde zanechali narkomané.

2904mpulkz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Strážníci pomocí detektoru kovů prohledávali pískoviště a jejich přilehlá okolí, nepřehledná a skrytá místa a pozornost věnovali i všem koutům, kde by si mohly hrát děti nebo takovým místům, kam lidé chodí venčit své zvířecí miláčky. Během dopoledne tito strážníci zkontrolovali čtyři dětská hřiště a jejich okolí, kde se jim podařilo nalézt a posbírat dvacet použitých injekčních jehel. Ty pak skončily ve sběrném infekčním boxu. Během tohoto týdne by měla být strážníky zkontrolována všechna pískoviště a dětská hřiště.

2904mpulkz3

Foto: MP Ústí nad Labem

Pozitivním zjištěním se jeví fakt, že ani jedna z nalezených injekčních stříkaček nebyla objevena na pískovišti. Vedle očisty města je smyslem celého opatření snížit také riziko šíření nakažlivých onemocnění a šíření osvěty o správném chování při nálezu injekční stříkačky. Strážníci proto vyzývají veřejnost, aby v případě, že někde naleznou tento infekční materiál, aby ho sami z důvodu vlastní bezpečnosti nesbírali, ale neprodleně zavolali na linku tísňového volání „156“. Strážníci pak zajistí odborný sběr tohoto materiálu i jeho následnou likvidaci.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru