Strážníci kontrolovali známá místa bezdomovců, narazili na dvě nová tábořiště
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ve čtvrtek 7. května byla na žádost pracovníků Úřadu městského obvodu Severní Terasa provedena společná preventivně bezpečnostní akce, zaměřená na lidi bez domova, kteří se zdržují v obvodu Severní Terasy.

Tuto depistáž provedli strážníci společně se zaměstnanci odboru sociálních věcí a zaměřili se při ní na nově zbudovaná provizorní bydlení bezdomovců, která si tito lidé staví převážně u veřejně prospěšných zařízení, jako jsou různé kolektory nebo parovody. Zde hrozí nebezpečí, že při ohřívání potravin, kdy bezdomovci používají otevřeného ohně, může dojít k poničení těchto zařízení. Během tohoto opatření bylo zkontrolováno osm míst, kde v minulosti docházelo ze strany bezdomovců k porušování zákona.

Dále byla strážníky objevena další dvě místa, kde si bezdomovci vybudovali nová provizorní tábořiště a kde se v danou chvíli nalézalo pět osob. Těm pracovníci obvodu vysvětlili, kam a na koho se mohou obrátit v situacích, kdy nemají kde spát nebo nemají co jíst. Vzhledem k tomu, že všichni kontrolovaní udržovali na místě pořádek, byla celá situace řešena domluvou. Kontroly zaměřené na čistotu a pořádek ve městě budou pokračovat i nadále.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru