Rozšíření bioplynové stanice? Obyvatelé jsou proti, vadí jim nepříjemný zápach
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - S rozšířením bioplynové stanice Všebořice nesouhlasí rada města. Důvodem jsou četné stížnosti obyvatel na obtěžování zápachem.

Zápach je způsoben aplikací hnojiva digestátu, ke které docházelo opakovaně v průběhu let 2018, 2019 i 2020 v Ústí nad Labem i v okolních městech a obcích na území Ústecka a Teplicka. Bioplynová stanice Všebořice byla spuštěna do provozu v roce 2013 a zpracovává v současné době zhruba 11 000 tun bioodpadů a cca 5 000 tun ostatních surovin (fytomasa, glyceríny) za rok. Rozšíření bioplynové stanice by znamenalo dvojnásobné zvýšení její kapacity, což je s ohledem na kvalitu životního prostředí nežádoucí. Rada současně požádala o posouzení vlivu na životní prostředí a vlivu na veřejné zdraví – obtěžování zápachem nejen z vlastního provozu zařízení, ale i z aplikace a využívání digestátu a fugátu T.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru