Při tramvajovém neštěstí Na Rondelu zemřelo 30 lidí. U jejich pomníku se konal pietní akt
Uctění památky obětí tramvajového neštěstí. Foto zdroj: město Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Pietní akt se konal v pondělí odpoledne u pomníku obětí tramvajového neštěstí Na Rondelu. Při nehodě tramvajové soupravy zahynulo 13. července 1947 třicet lidí.

Desítky dalších lidí byly těžce i lehce zraněny. Tragédie poznamenala život mnoha rodin ve městě. Pohřbu obětí se zúčastnilo několik desítek tisíc lidí.

Kytice k pomníku položili primátor Petr Nedvědický, jeho náměstci Věra Nechybová a Tomáš Vlach, senátor Jaroslav Doubrava, zástupci městských obvodů, představitelé politických stran, Policie ČR, dopravního podniku a dalších institucí a také pamětníci a příbuzní obětí nehody.

„Dnes máme moderní dopravní prostředky včetně nízkopodlažních autobusů a trolejbusů, bezpečnost dopravy je zajištěna na podstatně vyšší úrovni než tenkrát. Ale jak ukazuje nedávná srážka dvou vlaků v Krušných horách na Karlovarsku, opatrnosti není nikdy dost. A právě na tomto místě je důležité si to uvědomit a stále připomínat,“ uvedl v projevu primátor Nedvědický.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru