Návštěvníci Kinematografu bratří Čadíků v Ústí přispěli na pomoc handicapovaným necelých sedm tisíc korun
Lidické náměstí se proměnilo na čtyři večery v biograf pod širým nebem. 2x foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Čtyři uplynulé večery se Lidické náměstí po dvaadvacáté hodině proměnilo na biograf pod širým nebem. Do krajské metropole Ústeckého kraje přijel poosmnácté Kinematograf bratří Čadíků. Vstupné na celovečerní české filmy bylo jako v minulých letech dobrovolné. Výtěžek putoval na Konto Bariéry finančně podporující léčbu handicapovaných, kterou nehradí zdravotní pojišťovny.

„Do kasiček letos návštěvníci nashromáždili celkem 6 725 Kč,“ uvedla starostka centrálního městského obvodu Hana Štrymplová, která nad akcí převzala záštitu a všem, ktěří přispěli, poděkovala.

Promítači Kinematografu bratří Čadíků byli s letošní návštěvností v Ústí nad Labem víceméně spokojeni. „Na všech našich zastávkách se letos setkáváme ze zhruba o třetinu menší návštěvností než v loňském roce. Je to zřejmě způsobeno situací ve společnosti související s výskytem nového typu koronaviru. Lidé jsou asi stále opatrní v návštěvnosti hromadných akcí,“ shodli se oba promítači poslední večer.

1108 cad2

Kinematograf bratří Čadíků má letos naplánovanou ještě jednu zastávku na Ústecku. Stříbrné plátno rozprostře za hřištěm v Chuderově od 3. do 6. září. První promítání bude patřit snímku Ženská na vrcholu. O den později se diváci mohou těšit na komedii Špunti na vodě. Třetí filmový večer nabídne pohádku Hodinářův učeň. Na závěr, stejně jako na Lidickém náměstí, ovládne top letošního roku stříbrného plátna Kinematografu bratří Čadíků - komedie Poslední aristokratka. Vstupné bude stejně jako v Ústí nad Labem dobrovolné a výtěžek poputuje na Konto Bariéry. Filmové léto v Chuderově bude každý den startovat ve 20.00 hodin.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru