Nové české elektromobily budou pomáhat při správě jezer. Nebudou rušit návštěvníky
Zdroj: PKÚ
Ústí nad Labem

Most - Státní podnik Palivový kombinát Ústí vybral ve výběrovém řízení dva vozy s elektrickým pohonem od českého výrobce TPC Industry. Elektromobily budou využívány při správě jezera Milada u Ústí nad Labem a jezera Most.

Cílem projektu je zavedení ekologických vozidel do provozu státního podniku, snížení provozních nákladů společnosti a značné snížení dopadu na životní prostředí při podpoře obnovy rekultivovaných území.

Budou pořízeny dva víceúčelové nákladní elektromobily pro každodenní zajištění činností společnosti a dopravní obslužnosti jezer Milada a Most. Projekt je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj, Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Celkové náklady na pořízení jednoho vozidla včetně dobíjecí stanice je 1,75 milionu korun.

„Jsme rádi, že se nám podařilo získat část prostředků z Evropského fondu pro regionální rozvoj na nákup vozidel, která nebudou rušit návštěvníky našich jezer. Jedná se o ekologická bezemisní užitková vozidla, která využijeme při práci na rozsáhlých územích kolem obou našich rekultivovaných jezer,“ uvedl Walter Fiedler, ředitel Palivového kombinátu Ústí.

Palivový kombinát Ústí, státní podnik (PKÚ) se zabývá procesem revitalizace území po hornické činnosti v severních, středních a východních Čech a likvidací vrtů po těžbě plynu a ropy na území Moravy. Zajišťoval např. hydrickou rekultivaci lomu Chabařovice a Ležáky, na jejichž místě vzniklo jezero Milada u Ústí nad Labem a jezero Most. Jeho součástí jsou dvě stanice Závodní báňské záchranné služby v Libušíně u Kladna a Odolově u Trutnova.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru