O děti zdravotníků a pracovníků složek záchranného systému se postará základní škola Vinařská
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Základní škola Vinařská přijme od středy 14. října děti zdravotníků, pracovníků složek Integrovaného záchranného systému a jiných nezbytných profesí.

Město tak reaguje na rozhodnutí vlády, která uzavřela všechny základní školy, ale zároveň uložila zajistit péči o děti ve věku 3–10 let zaměstnanců bezpečnostních sborů, ozbrojených sil a dalších složek integrovaného záchranného systému, hygienických stanic a také poskytovatelů zdravotních a sociálních služeb, aby nebyl ohrožen chod kritické infrastruktury a zdravotnických a sociálních zařízení.

„ZŠ Vinařská má nejvýhodnější polohu vzhledem k blízkosti Masarykovy nemocnice. Rovněž není žádný problém s dopravní obslužností u této školy (auto, MHD). V případě kritického vývoje máme připravené další dvě základní školy v Ústí nad Labem pro pokrytí požadavku v rámci obce s rozšířenou působností,“ informoval náměstek primátora Michal Ševcovic.

Jak dodal, mateřské školy zůstanou podle možností v provozu, s výjimkou případného uzavření z rozhodnutí KHS. Může se také objevit problém s personálním obsazením i z důvodu uzavření 1. stupně ZŠ. „Záleží vždy na dané ředitelce MŠ, aby zvážila situaci, a po dohodě se zřizovatelem může dojít i k omezení provozu z těchto důvodů. Určitě je vhodné preferovat za této kritické situace především děti zaměstnaných rodičů,“ vysvětlil Michal Ševcovic.

Město poskytuje plnou podporu školám a domovům pro seniory, zajištěn je dostatek dezinfekce a ochranných prostředků a podle potřeby bude poskytnuta další pomoc.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru