Železniční most v Ústí čeká rekonstrukce. Víme, kdy by měla začít
Foto: Oldřich Hájek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Správa železnic vypisuje zakázku na rekonstrukci mostu, který se nachází na trati mezi stanicemi Ústí nad Labem - Střekov a Ústí nad Labem západ. Jejím předmětem je kromě zpracování záměru projektu také příprava navazujících dokumentací pro vydání společného povolení, provádění stavby a výkon autorského dozoru.

Most převádí jednokolejnou trať přes trvalý vodní tok a Žižkovu ulici, která je přivaděčem k dálnici D8. Samotná realizace stavby se předpokládá na sklonku roku 2022. Hlavním cílem je kompletní rekonstrukce mostu, při které dojde ke zvýšení jeho zatížitelnosti, přechodnosti a tím i k vyšší bezpečnosti železniční dopravy.

Projekt předpokládá výměnu za novou nosnou konstrukci s průběžným kolejovým ložem na nové/sanované spodní stavbě na základě posouzení statiky a stability opěr mostu. Aktuální odhad celkových investičních nákladů se pohybuje ve výši 82,6 milionu Kč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru