STALO SE: Žena vydělávala na pojistných podvodech, přišla si na 380 tisíc! Jak to měla promyšlené?
ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Kadaň - Na částku ve výši téměř 380 tisíc korun si měla podle kriminalistů přijít 33letá žena z Kadaně. Svůj byznys měla mít založený na sjednávání řady pojistných smluv a uplatňování pojistných událostí z těchto smluv.

Celkem v šesti případech tak měla oznámit různým společnostem, s nimiž měla uzavřené pojistné smlouvy, pojistnou událost, a následně díky tomu čerpat pojistná plnění. Mělo jít o její vlastní úraz, přičemž později bylo v rámci revizí pojistných událostí zjištěno, že dotyčná podváděla. "Žena totiž pojišťovnám měla oznámit úraz jiné osoby, který vydávala za vlastní. Za tím účelem pozměnila údaje v získaných lékařských zprávách a dalších potřebných dokumentech. Na základě tohoto jednání jí měly být na pojistném vyplaceny částky v součtu dosahující téměř 300 tisíc korun," přibližuje policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Další desítky tisíc měla žena získat na pojistných plněních od jiných společností. Tentokrát se sice jednalo o její úraz, který uplatňovala u pojišťoven, avšak na peníze přesto neměla mít nárok. Při sjednávání těchto pojistných smluv totiž záměrně zamlčela důležité skutečnosti, pro které by smlouvy jinak uzavřeny nebyly.

Nyní žena čelí obvinění z trestného činu pojistného podvodu. !Vzhledem ke škodě, jakou svým jednáním poškozeným společnostem měla způsobit, může být odsouzena až k pětiletému odnětí svobody," uzavřela policejní mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru