Cestující ústeckou MHD pozor. Dopravní podnik upozorňuje na úpravu cen jízdného
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Od nového roku dojde ke změnám v tarifu Dopravy Ústeckého kraje (DÚK). V důsledku změn Dopravní podnik města Ústí nad Labem od 1. ledna 2021 mění ceny některých jízdenek.

Změny se netýkají jízdy v zóně 101, tedy při cestování po městě Ústí nad Labem. „Obyčejná jízdenka pro jednotlivou jízdu v hodnotě 22 Kč s platností na 60 minut bude platit pouze v zóně 101-101 a jízdenku bude možné zakoupit v papírové podobě pouze v jízdenkovém automatu nebo v mobilní aplikaci. Při odbavení na platební kartu v režimu Check in/Check out nebo při nákupu jízdenky na terminálu u řidiče vozidla zůstává zachována její cena 19,80 Kč. Zavádí se nová obyčejná jízdenka pro jednotlivou jízdu v hodnotě 23 Kč s platností na 60 minut, která bude platit v zónách 101-101/121/122/171; jízdenka bude k dispozici jak v papírovém provedení, tak i v elektronické podobě. Při odbavení na platební kartu v režimu Check in/Check out nebo při nákupu jízdenky na terminálu u řidiče vozidla zůstává zachována její cena 20,70 Kč. Zvyšují se ceny relačních jízdenek pro jednotlivou jízdu, jednodenních jízdenek a časových jízdenek DÚK, a to jak při platbě hotovostní, tak i při platbě bezhotovostní.  Zvyšuje se cena 60 minutové mobilní jízdenky (SMS jízdenka, SEJF jízdenka) obyčejné platné v zóně 101-101 z 20 Kč na 22 Kč,“ uvádí Dopravní podnik města Ústí nad Labem v tiskové zprávě.

Jízdenky pro jednotlivou jízdu a časové jízdní doklady jak v papírové, tak i elektronické podobě platné pro zónu 101-101 se nemění. „Zpětný výkup nevyužité nebo nepoškozené obyčejné jízdenky pro jednotlivou jízdu s časovou platností na 60 minut v hodnotě 22 Kč a s vyznačenou zónovou platností 101-101/121/122/171 bude umožněn do 26. února 2021,“ píše se v tiskové zprávě.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru