Běžci na Silvestra pomohou dvouletému handicapovanému chlapci k terapii, kterou nehradí zdravotní pojišťovna
Podpořit běh ve prospěch dvouletého Davídka se rozhodla známá ústecká amatérská běžkyně Mgr. Jana Ptáčková, která je profesí speciální pedagog věnující se handicapovaným dětem. Foto: archiv Jany Ptáčkové
Ústí nad Labem

 

Ústí nad Labem – Prima běhy uspořádaly na poslední den v roce 2020 sportovní akci Běh pro Plamínek naděje. Amatérští sportovci poběží pro dvouletého Davídka, který nemluví a nechodí, jelikož má nevyléčitelnou nemoc mikrocefalii a opožděný psychomotorický vývoj.

Každý běžec, který se do závodu ve prospěch handicapovaného chlapce přihlásí, poslední den v roce 2020 musí mezi 7.00 až 19.00 hodinou odběhnout na libovolné trase pět kilometrů. Poté stačí zaslat na telefonní číslo 720 263 264 SMS zprávu ve tvaru startovní číslo; čas mm:ss (např. 72; 33:10). Svoje číslo poté běžec najde ve startovní listině a po 19 hodině si bude moci stáhnout diplom.

Startovné je 100 Kč. Sto procent z vybraného startovného jde na podporu dvouletého Davídka, který od svých tří měsíců dochází pravidelně na neurologii a rehabilitace. K ergoterapii chlapci nově přibyla ABA terapie pomáhající mu v komunikaci s rodiči a okolím. Právě ABA terapii (pozn. red. aplikovanou behaviorální analýzu využívají především terapeuti v přímé práci s dítětem) nehradí zdravotní pojišťovna. Cena jedné terapie je 850 Kč, aby Davídkovi pomohla, musí na ni docházet alespoň čtyřikrát do měsíce. Maminka si bohužel terapie nemůže dovolit, bude velmi vděčná za jakoukoli částku. Terapie je dlouhodobá.

Informace k akci najdou běžci, kteří chtějí podpořit Běh pro Plamínek naděje, na webu primarun.cz, uživatelé sociální sítě Facebook zde.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru