OBRAZEM: BMW v sobě ukrývalo čtyři a půl tisíce krabiček nelegálních cigaret! Vyčmuchal je služební pes
Foto: Celní správa ČR
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Hlídka mobilního dohledu prováděla kontrolní činnost v ústecké Opletalově ulici, kde si kolem 15. hodiny vytipovala ke kontrole bílé vozidlo BMW české imatrikulace, jedoucí směrem do centra. Vozidlo řídila sedmačtyřicetiletá žena a spolu s ní cestoval ve voze sedmiletý syn.

Nasazený služební pes Indy vycvičený na vyhledávání tabákových výrobků a drog zavětřil a označil zadní část vozidla. Celníci následně v zavazadlovém prostoru nalezli čtyři kartonové krabice plné nelegálních cigaret.

2001celnicikz2

Foto: Celní správa ČR

Další krabičky cigaret odhalili ukryté pod podlážkou a dvě kartonové krabice plné cigaret byly nalezeny i za předními sedačkami. V konečném součtu celníci napočítali 4 490 krabiček (tj. 89 800 kusů) cigaret značek NZ a Minsk, které byly opatřeny běloruskými tabákovými nálepkami.

2001celnicikz3

Foto: Celní správa ČR

Pokud by celníci zásilku nelegálních cigaret neodhalili, stát by jejich případným prodejem na našem trhu přišel na daních o více než 260 tisíc korun. Žena čelí podezření ze spáchání trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, za což jí hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

2001celnicikz4

Foto: Celní správa ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru