VAROVÁNÍ: Na Habrovickém rybníku je trhlina v ledu, strážníci upozorňují bruslaře na nebezpečí
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V tomto mrazivém týdnu provádějí hlídky strážníků měření tloušťky ledu na vodních plochách, kde zamrzlou hladinu využívají obyvatelé města k různým sportovním aktivitám, nebo si jen přes zamrzlou vodní hladinu zkracují cestu.

Poslední měření tloušťky ledu proběhly na Habrovickém rybníku, kde síla ledu dosahovala dvaceti devíti centimetrů, na Miladě dvaceti jedna centimetrů a na rybníku Podhoří naměřili strážníci dvacet šest centimetrů. Měření probíhala jak u břehu nádrží, tak i dvacet metrů od břehu.

1702ledkz2

Foto: MP Ústí nad Labem

15. února přijala městská policie oznámení o vzniklé trhlině v ledu na Habrovickém rybníku. Operační středisko ihned vyslalo hlídku, aby provedla kontrolu daného místa. Strážníci objevili trhlinu v délce cca. pěti metrů od břehu a okamžitě na vzniklé nebezpečí upozornili místní bruslaře. Městská policie bude i nadále provádět kontrolu zmíněných ploch a zároveň upozorňovat všechny zájemce o bruslení, že v následujících dnech dojde k teplotním změnám (+ 15 až 16 °C), což bude mít za následek výrazný úbytek síly ledu a může hrozit propadnutí stávající plochy.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru