OBRAZEM: Našimines tedžan ándre! Na vybydlených domech přibyly výstražné cedule, jsou i v romštině
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ve středu 17.2.2021 proběhlo částečné zabezpečení vybydlených domů v ulici Matiční, kdy strážníci městské policie z obvodu Krásného Března umístili na tyto domy výstražné cedule s nápisem "ZÁKAZ VSTUPU a NEBEZPEČÍ ÚRAZU", které jsou vyhotoveny ve třech jazycích, včetně romštiny.

Tyto domy často navštěvují bezdomovci a v okolí těchto domů vznikají stále nové černé skládky. Strážníci městské policie sice denně místní vybydlené domy kontrolují, ale výsledek neodpovídá jejich snažení, což dokazuje stále přibývající nepořádek v okolí těchto domů.

2302cedulekz3

Foto: MP Ústí nad Labem

Nezvaní návštěvníci těchto ruin si ani neuvědomují nebezpečí, která jim z jejich nelegálních návštěv hrozí, jako například částečně zdemolované schodiště. Vzhledem k tomu, že bezdomovci používají často otevřeného ohně, ať už při ohřívání potravin nebo k jejich zahřátí, může dojít i k zahoření celého objektu.

2302cedulekz4

Foto: MP Ústí nad Labem

Hlídky, které kontroly v této lokalitě vykonávají a na nějakého bezdomovce, mířícího do vybydleného domu narazí, tak ho na nebezpečí, která na něho ve vybydlených domech čeká upozorní a do objektu ho nepustí, nebo z místa vykáže. Město chce lokalitu zklidnit a zajistit v ní bezpečnost.

2302cedulekz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru