Kontroly bezdomovců pokračují, strážníci rozdali několik respirátorů
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dne 23.3.2021, pokračovaly preventivně bezpečnostní akce, zaměřené na bezdomovce a na dodržování vládních nařízení v rámci koronaviru.

Strážníci během tohoto opatření navštívili v obvodu Severní Terasy šest míst, kde se lidí bez domova zdržují a vysvětlovali jim, jak si v této „koronavirové“ době počínat, aby svým jednáním neohrožovali sami sebe ani jiné spoluobčany, se kterými se setkávají, například v různých nákupních střediscích.

V případě, že hlídka narazí na bezdomovce, který nemá respirátor, jsou strážníci vybaveni náhradními respirátory, které jim v případě potřeby dají. Nejedná se ale jen o bezdomovce, ale i o lidi dříve narozené, kteří vlivem svého věku mohou tuto povinnost nosit respirátor opomenou.

Tyto akce probíhají i v jiných obvodech, zvláště pak v centru města, kde byly včera strážníky poskytnuty respirátory devíti seniorům, kteří měli dýchací cesty zakryty již nepovolenou rouškou, nebo dýchací cesty neměli zakryty vůbec. Pro tyto účely vyčlenilo vedení města sto padesát kusů respirátorů. V případě potřeby, budou tyto ochranné prostředky doplněny a nadále rozdávány potřebným.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru