Na přechodu u nemocnice srazilo auto ženu. Jako první byli na místě strážníci, okamžitě začali s oživováním
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dne 10.12.2021 v 15.10 - 15.15 hod., prováděla hlídka strážníků kontrolní činnost v lokalitě Severní Terasy, kde jeden ze strážníků zahlédl v ulici Sociální péče před zastávkou MHD (Sociální péče) několik zastavených vozidel a v zastávce hlouček lidí.

Z tohoto důvodu hlídka zastavila služební vozidlo a spatřila zde ležící ženu. Strážník okamžitě spustil výstražné zařízení (majáky na vozidle) a z kufru vozidla vyndal záchranářský batoh, se kterým běžel k ležící ženě. Hlídkou na místě bylo zjištěno, že zde došlo ke sražení neznámé ženy osobním vozidlem zn. VW, a to na přechodu pro chodce.

Jeden ze strážníků neprodleně zkusil, zda žena dýchá a má hmatný pulz - negativní. Z tohoto důvodu hlídka opatrně s pomocí jednoho svědka celé události ženu obrátila na záda, zaklonili hlavu a jeden ze strážníků začal u zraněné provádět srdeční masáž, kterou prováděl až do příjezdu přivolané zdravotní záchranné služby. Po příjezdu lékaře na místo si ženu převzali záchranáři k dalším úkonům. Dále se na místo dostavila hlídka PČR, která si celou záležitost převzala do svého šetření.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru