Seniorka neotvírala pečovatelské službě, strážníci pak zaslechli z bytu volání o pomoc
ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dne 3.1.2022 v odpoledních hodinách, byla na žádost na žádost operačního střediska městské policie vyslána hlídka strážníků do ulice Větrná, kde se měla dle oznamovatele přízemním bytě nacházet seniorka, kterou pečovatelská služba, která se o ní starala, již dva dny nemůže zastihnout v místě bydliště.

Po příjezdu hlídky na místo bylo od sousedky zjištěno, že dotyčnou několik dní neviděla. Přes operační středisko se podařilo kontaktovat synovce paní, který operátorovi uvedl, že dotyčná u něho byla v Brně na návštěvě, a že ji 30.12 přivezl domů. Přítomní strážníci za dveřmi bytu dotyčné ženy náhle zaslechly slabé volání o pomoc.

Z tohoto důvodu byly dveře bytu hlídkou násilně otevřeny, ženě poskytnuta prvotní pomoc a zároveň byla na místo přivolána zdravotní záchranná služba. Po příjezdu zdravotníků si posádka paní ihned převezla k vyšetření do Masarykovy nemocníce. Následně byly dveře bytu strážníky zabezpečeny proti vstupu nepovolaných osob a zároveň byl o celé situaci informován synovec dotyčné ženy, který operátorovi sdělil, že zítra přijede a byt opatří novými dveřmi.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru