STALO SE: Zfetovaný řidič se zákazem řízení zběsile ujížděl policistům! V autě vezl pervitin
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Teplicko - Minulý týden ve středu po dvacáté hodině stavěla policejní hlídka v ulici Jateční vozidlo, jehož řidič na sebe upozornil rychlou jízdou. Muž za volantem ovšem na opakované výzvy k zastavení nereagoval, prudce zrychlil a po silnici I/13 začal ujíždět směrem na Bílinu, pronásledování pak pokračovalo po místních komunikacích přes několik obcí.

U Křemýže mu další hlídka zahradila cestu služebním vozidlem, řidič ale auto riskantním manévrem objel a dále ujížděl. Po přibližně čtvrthodinové honičce pronásledované auto předjela v Novosedlicích hlídka policistů, do jejichž služebního vozidla řidič zezadu narazil.

Na místě střetu byl zadržen, ukázalo se, že má teplickým magistrátem a také soudem uloženy tresty spočívající v zákazu řízení motorových vozidel, navíc měl pozitivní zkoušku na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle.

Osmatřicetiletý muž byl zadržen, policisté u něj zajistili deset plastových sáčků s pěti gramy látky, která pozitivně reagovala na test jako metamfetamin známý jako pervitin, dalších sedm sáčků s více jak dvěma gramy drogy policisté našli v jeho vozidle. Zadržený byl obviněn z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Soudce vyhověl návrhu na vzetí obviněného, který už byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost odsouzen, do vazby, v případě uznání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

"V době pronásledování auta se na místě spolujezdce nacházel další muž, který také není žádný svatoušek. Policisté ho podezírají, že se koncem letošního ledna v centru Teplic vloupal do prodejny, kde ukradl sošky tradičního afrického kmenového umění, celková škoda byla vyčíslena na více jak sto osmdesát tisíc korun, policisté mu sdělili podezření z přečinu krádeže, vyšetřován je na svobodě," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru