Základní škola Rabasova má novou multimediální a ICT učebnu
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Novou multimediální a ICT učebnu si v pátek prohlédli zástupci vedení města. Děti ze žákovského parlamentu jim předvedly, co všechno učebna umí a vysvětlily, komu bude sloužit. Na návštěvu školy přijeli náměstci primátora Michal Ševcovic, Pavel Tošovský a Tomáš Vlach.

„Je určena pro výuku informatiky pro žáky prvního stupně, v některých případech i pro starší. Mohou se tu učit jazyky i jiné předměty,“ vysvětlila Karolína Maříková ze žákovského parlamentu. A žáci hned vyzkoušeli návštěvníky ze znalosti pohádek a také z obratnosti při šifrování.

Ředitel školy Michal Kapoun poděkoval za podporu projektu a přiblížil jednotlivé fáze jeho realizace: „Složitá byla příprava i samotné práce při vyklízení a vytváření nových prostor, ale povedlo se a zájem o výuku tady bude určitě velký.“

Všem, kteří se na vybudování učebny podíleli, poděkoval náměstek primátora Michal Ševcovic: „Udělalo se tu mnoho dobré práce, přeji ať vám učebna i další zařízení slouží k plné spokojenosti.“

Učebnu vybavenou moderní technikou doplňuje rekonstruovaný kabinet, bezbariérová toaleta a také zrekonstruovaná počítačová síť ve škole. Projekt za více než šest milionů korun byl realizován v rámci dotačního programu MMR ČR - Integrovaný regionální operační program. Město jej předfinancovalo a zároveň škole poskytlo finanční prostředky ve výši 10 % z celkové ceny.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru