Hasiči v kraji mají plné ruce práce. Od rána vyjížděli k několika desítkám událostí
Foto: Michal Šafus, Požáry.cz Zdroj: Hasiči Varnsdorf (2x)
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Ve čtvrtek 17. února od 5:49 do 8:13 vyjely jednotky v Ústeckém kraji k 48 událostem způsobeným výkyvy počasí, hlavně prudkým větrem. Ve 39 případech to byly popadané větve a stromy na komunikace.

V dalších 9 případech se jednalo o uvolněné plechy a ucpanou kanalizaci. V Holeticích na Chomutovsku vítr poškodil střechu domu.

Ve Varnsdorfu zavedl první dnešní výjezd hasiče na Studánku, na stejném místě jako při minulé vichřici došlo ke střetu osobního vozidla se spadlým kusem stromu. Hasiči strom odstranili, nehodu pak řešili spolu s řidičem dopravní policisté. Při druhém výjezdu už hasiči museli na střechu. Jednomu domu v ulici Československých letců vítr sebral kousek střechy a hrozilo, že odletí zbytek. Hasič, jištěný kolegou, zabezpečil zbytek krytiny před odlétnutím, o finální opravu se budou muset postarat jiní odborníci.

1702strechavarnsdorf

Několik výjezdů už mají za sebou i hasiči z děčínské stanice. V Jílovém, na silnici vedoucí k obci Sněžník se opřel strom o telefonní dráty, hrozil pádem na silnici. Na místo v 7:36 vyjeli místní dobrovolní hasiči.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru