V Penny dostávají od začátku března víc peněz. Za kolik tam teď pracují na pokladně?
Foto: Penny
Ústí nad Labem

ČR - Více než 6 000 zaměstnanců PENNY dostalo od 1. března přidáno. Všem zaměstnancům na prodejnách, v logistických centrech i na centrále zvýší PENNY mzdy pro letošní rok v průměru o 5 %. Minimální mzda pokladních na plný úvazek bez započtení dalších příplatků se tak zvyšuje na 26 000 korun. Jedná se už o osmé navýšení mezd za posledních 6 let.

„Mzdy zvyšujeme pravidelně. Od roku 2017 se mzda pokladních a prodavačů zvýšila o více než 9 000 korun, a je to logické, protože zejména v poslední době vzrostly nároky na tuto profesi. Uvědomujeme si, že bez našich kolegyň a kolegů na prodejnách bychom nemohli ve složitých podmínkách posledních dvou let zajišťovat naše služby zákazníkům na úrovni, kterou od nás očekávají,“ okomentoval navýšení mezd Radek Hovorka, jednatel společnosti a Petr Šrámek, vedoucí personálního oddělení k tomu dodává: „Naši lidé vědí, co od nás mohou čekat. Jednáme s nimi férově a otevřeně. Proto dlouhodobě transparentně komunikujeme výši základní mzdy bez jakýchkoli dalších příplatků. Nekomunikujeme ani průměrnou mzdu, kterou by zkreslovaly platy vedoucích pracovníků. Tento přístup naši zaměstnanci oceňují a jsme rádi, že s celou řadou z nich pravidelně slavíme 15, 20, ale i 25 let výročí v naší společnosti. Při započtení všech příplatků či odpracovaných let se vyplácená průměrná mzda prodavaček a prodavačů pohybuje nad 30 000 korunami.“

Navýšení mezd pro rok 2022 je výsledkem letošního kolektivního vyjednávání a základní mzda prodavačů bude nově v případě plného úvazku v rozpětí 26 000 až 31 000 korun v závislosti na délce zaměstnání. Už v loňském roce bylo v rámci kolektivní dohody vyrovnání příplatků za práci v sobotu i v neděli na prodejnách, a to na shodných 20 % průměrného výdělku za oba dny. Mimo to v posledních dvou letech PENNY rozdalo zaměstnancům opakovaně bonusy za jejich nasazení v době pandemie v souhrnné výši více než 100 milionů korun.

„Zvláště v současné nejisté době bylo naším cílem zajistit lidem jistotu a stabilitu do budoucnosti. Těší mě proto, že po několika složitých jednáních jsme se na výsledné podobě nové kolektivní smlouvy dokázali shodnout. S navýšením mezd pro rok 2022 mohou být podle mého názoru zaměstnanci PENNY spokojeni,“ říká Bohumír Dufek, předseda OSPZV-ASO ČR a prezidentka Unie zaměstnanců obchodu, logistiky a služeb Renáta Burianová k tomu dodává: „Naším cílem bylo dosáhnout férové dohody pro obě strany, a to se nám, i díky přístupu vedení PENNY, podařilo. Jednání bylo korektní a rychlé, ladili jsme prakticky jen detaily.“

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru