Desítkám tisíc domácností v Česku hrozí odpojení od energií. Pomůže úřad práce
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

ČR - V polovině dubna hrozí všem odběratelům energií od dodavatelů poslední instance (DPI), kteří dosud nemají uzavřenou standardní smlouvu, neoprávněný odběr energií a následné odpojení od dodávky plynu a elektřiny. K DPI se po říjnovém krachu Bohemia Energy nechtěně dostalo cca 900 tisíc klientů této společnosti.

„Domácnosti, které jsou takto ohroženy, budou přímo kontaktovány úřadem práce s cílem upozornit je na možné řešení jejich situace a možnosti pomoci od státu. Úřad práce je připraven udělat v tomto ohledu maximum, aby odchytil co největší počet těch, kteří by se kvůli odpojení od energií ocitli v hmotné nouzi,“ informovala obce dopisem Iva Merhautová, náměstkyně pro řízení sekce sociálního pojištění a nepojistných dávek Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Aktuálně se jedná o cca 6 000 odběratelů plynu a celkově o 30 000 odběratelů plynu a elektřiny.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru