Nad Ústeckým krajem létaly včera stíhačky. Máme možné vysvětlení
Lehký bojový letoun Albatros. Foto: e-mostecko.cz
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Několik přeletů vojenských proudových letadel se uskutečnilo v úterý odpoledne nad Ústeckým krajem. Letadla nebylo možné identifikovat pomocí veřejně dostupných služeb, například Flightradaru.

Fotografové našeho serveru potvrzují několik zaznamenaných gripenů a také albatrosů. Albatrosy jsou používané českou armádou zejména pro výcvik. Letadla letěla jihozápadním směrem od Mostecka.

Podle Armády ČR se v současné době koná vojenské cvičení ve vojenském prostoru Hradiště v Doupovských horách. Tamní újezdní úřad informoval, že od 1. do 10. března je tam naplánovaný výcvik s leteckou činností. Od 7. do 10. března jej může doprovázet zvýšená hlučnost.

O jiném pohybu vojenských letadel armáda aktuálně neinformuje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru