Strážníci ve spolupráci s charitou předávali bezdomovcům oblečení a jídlo
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dne 5.4.2022 v době od 20:00 hodin do 21:30 hodin, byla hlídkou strážníků ze základny Město provedena spolupráce s pracovníky Charity Ústí nad Labem, Štefánikova 1, se zaměřením na kontakty a kontrolu osob bez domova.

Činnost byla provedena v obvodu Mojžíře, Předlic a Mariánské skály, kdy byla výše uvedeným osobám pracovnicemi charity předávána materiální pomoc v podobě oblečení a potravin. Dále pokračují preventivně bezpečnostní akce, zaměřené na pohyb neoprávněných osob v zahrádkářských koloniích, kde strážníci kontrolují zabezpečení zahradních chat a čistotu jejich okolí.

1104bezdomovcikz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Ve večerních hodinách pokračovaly kontroly restauračních zařízení a barů, zda se zde nepodávají alkoholické nápoje osobám mladší osmnácti let, nebo zda tyto osoby nehrají hazardní hry na výherních hracích automatech. V rámci akce „čisté město“ se vybrané hlídky strážníků věnovaly čistotě v okolí sběrných kontejnerů na domovní odpad.

1104bezdomovcikz3

Foto: MP Ústí nad Labem

Během celého opatření nebylo shledáno žádných závažných pochybení, až na tři případy, kdy lidé bez domova přebírali kontejnery na domovní odpad a po sobě na zemi zanechali nepořádek. Strážníci donutili bezdomovce nepořádek po sobě uklidit a po řádném poučení je z místa vykázali.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru