Teploměry ukážou přes 20 °C, jediným kazem bude vysoká oblačnost
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecko - Velikonoční týden začal krásným, respektive slunečným počasím (berme ohled na ty, co to maj rádi zatažený). Nicméně rtuť v teploměrech si namísto Vzhůru k výškám brnkala písničku Zima, zima, zima (všude je veliká, prostě Zagorka). A to hlavně v ranních hodinách, kdy mrzlo.

Třeba na meteorologické stanici v Doksanech (158 m n. m.) bylo naměřeno minimum -2,1 °C, což je vzhledem ke kvetoucím (ovocným) stromům nadmíru nekorektní. Na druhou stranu, Doksany pamatují ještě mrazivější 11. dubny. Například hned ten první v historii samostatné České republiky, tedy 11. duben 1993, přinesl až -4,5 °C. Kosa ale byla i za federace: 12. dubna 1986 až -5,3 °C, 13. dubna 1986 až -7,7 °C, 14. dubna 1986 až -6,2 °C atd. Tyto hodnoty, naštěstí, v nadcházejících dnech ohroženy nebudou. Ono se totiž oteplí. No viz. titulek.

12. dubna 2022: Jakoby slunečno. Ranní minima kolem 0 °C, odpolední maxima okolo 13 až 17 °C.

13. dubna 2022: Jakoby slunečno. Ranní minima kolem 6 až 2 °C, odpolední maxima okolo 17 až 21 °C.

14. dubna 2022: Jakoby slunečno. Ranní minima kolem 8 až 4 °C, odpolední maxima okolo 17 až 21 °C.

Výraz jakoby se zcela (ne)překvapivě vztahuje na druhou polovinu titulku, tedy na fakt, že se po obloze budou potulovat oblaka vysokého patra. Ta jsou sice průsvitná, ale nějaké ty sankce na sluneční paprsky dycky uvalí. Nebýt vysokých oblaků, do příchodu velikonočních svátků bychom dostávali vitamin D v maximální možné dávce. A ve stoprocentní BIO kvalitě. No nedá se nic dělat, třeba jindy. Co se samotných Velikonoc týče, zatím se rýsuje tlaková výše, ale postavená tak, že by k nám proudil vzduch od severovýchodu. Tož uvidíme.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru