Akce Velikonoce: Policisté zvýší o svátcích dohled na silnicích. Na co si dát pozor a kde na ně můžete narazit?
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Ústí nad Labem

ČR - Již ve čtvrtek bude zahájena dopravně bezpečnostní akce s názvem „Velikonoce“, která bude probíhat až do pondělí. Policisté v celé republice budou dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu.

Policisté se primárně zaměří na místa s vysokým dopravním zatížením, do turisticky významných oblastí a rizikových míst, kde dochází k nejzávažnějšímu porušování pravidel silničního provozu a kde nejčastěji dochází k dopravním nehodám.

Dopravní policisté budou kontrolovat dodržování nejvyšší dovolené rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Dále se policisté zaměří na kontrolu dokladů předepsaných k řízení a provozu motorového vozidla, technický stav vozidel, či zda se řidiči během jízdy plně věnují řízení.

"Svátky jsou vždy spojené se zvýšeným provozem na našich silnicích a s tzv. „sváteční“ řidiči. Dbejte tak na zvýšenou opatrnost během svých cest, vzájemnou ohleduplnost a toleranci. Nepřeceňujte své síly a buďte předvídaví," upozorňuje mluvčí Policejního prezidia ČR Hana Rubášová.

Letošní Velikonoce mohou být podle předpovědi ve znamení chladného počasí, je tedy na místě přizpůsobit jízdu stavu a povrchu vozovky. Není vyloučeno, že se místy bude vyskytovat sněžení a silnice mohou také namrzat. "Přejeme všem účastníkům silničního provozu šťastnou cestu za svými blízkými a bezpečný návrat do svých domovů," dodává Rubášová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru